Dermatolog

dermatolog_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • witam, podobnie jak wy wszyscy mam problem, jestem już po dwóch wizytach u dermatologa, lecz niestety nie ma poprawy, zobaczymy jak będzie po tych lekach które mam obecnie. mam to odkońca sierpni...(więcej)
  • Bardzo często gorączka jest reakcją obronną organizmu na infekcję, więc jeśli nie jest ona zbyt wysoka i nie utrzymuje sie ona przez dłuższy czas to nie trzeba się nia za bardzo przejmować-...(więcej)
  • Na ciele i twarzy ma głębokie blizny po krostach i dodatkowo nowe krosty(pryszcze) ciągle to wszystko się paprze czy powinnam iść z tym do kosmetyczki czy dermatologa poradźcie...(więcej)
  • Czy jet możliwe, leczenie łuszczycy bez sterydów. Poszukuję informacji o innych metodach leczenia tego schorzenia, choć obawiam się, że bez sterydów się nie obejdzie....(więcej)
  • chciałabym wiedzieć czy do dermatologa potrzebne jest skierowanie, chcę się wybrać i zaoszczędzić sobie niepotrzebnego chodzenia....(więcej)
  • Witam, mam 15 lat i zauważyłem niedawno u siebie pierwsze krosty, które wskazywały na trądzik. Czy powinienem iść już z tym problemem do dermatologa czy na razie mogę walczyć z tym tzw. \\\"...(więcej)
  • Witam. Mam pewnego rodzaju problem. Na moim ciele pojawiły sie białe plamy.. mam je na dłoniach i na twarzy niestety. Kiedy je opalam robia sie zaczerwienione... Nie wiem co to moze byc. Czy jest j...(więcej)
  • Witam.Około dwóch tygodni temu pojawił mi się liszaj po wewnętrznej stronie łokcia na lewej ręce,z biegiem czasu zaczął się powiększać i czerwienić,zauważyłam że podobny pojawia się t...(więcej)

Forum -> dermatolog czy kosmetyczka

Tytuł:dermatolog czy kosmetyczka
Autor:gonik
26.8.2011, 10:52
Na ciele i twarzy ma głębokie blizny po krostach i dodatkowo nowe krosty(pryszcze) ciągle to wszystko się paprze czy powinnam iść z tym do kosmetyczki czy dermatologa poradźcie

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

dermatolog_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Łuszczyca

Łuszczyca jest jedną z najczęściej występujących wśród populacji chorób skóry. Może dawać nawroty przez całe życie, a jej leczenie jest dosyć trudne.

Czy wiesz, że...

Choroby paznokci mogą być wrodzone, co oznacza, że już od dziecka nam towarzyszą a są spowodowane pewnymi nieprawidłowościami budowy anatomicznej.

Polecamy

Łojotokowe zapalenie skóry
Łojotokowe zapalenie skóry oznacza jej stan zapalny, który powoduje, że łuszcząca się skóra jest tłusta, a zapalenie pojawia się w takich miejscach, jak głowa lub wnętrze ucha

Archiwum

Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwbólowe substancji o nazwie metamizol w kolkach jest od dawna znane i wykorzystywane w praktyce klinicznej. Przez dziesięciolecia zespoły pogotowia ratunkowego stosowały metamizol w bólach, towarzyszących kamicy moczowodów lub dróg żółciowych. Substancję metamizol sodowy zawiera w dawce 500 mg np. lek o nazwie Pyralgina.