Dermatolog

dermatolog_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Jakie leki na różę?

Tytuł:Jakie leki na różę?
Autor:Luiza
17.2.2011, 09:56
Witam! Niedawno zdiagnozowano u mnie różę. Lekarz przepisał mi odpowiednie maści i preparaty, które mają mi pomóc. Jednak mimo przyjmowania tych środków przez cały czas mam stan podgorączkowy lub gorączkę i boli mnie głowa. Czy ktoś może coś polecić na te bóle i gorączkę? Przez to nie mogę nic zrobić i chodzę jak otępiała.

Autor:Marek
17.2.2011, 15:15
Wypróbuj najzwyklejsze środki przeciwbólowe. Powinny Ci pomóc.

Autor:Bianka
18.2.2011, 09:15
Jeśli masz takie bóle, to powinnaś zgłosić to lekarzowi prowadzącemu. Lekarz musi znać Twój stan zdrowia i wiedzieć o takich rzeczach ciągłe bóle głowy lub gorączka.

Autor:Paulina z Kujaw
18.2.2011, 13:50
W przypadku róży warto zażywać pyralginę. Nie tylko nie będzie cię nic bolało, ale jednocześnie zejdzie Ci gorączka i nie dojdzie do stanów zapalnych, co jest niezwykle ważne w przypadku chorób skóry.

Autor:Albert
21.2.2011, 08:18
Paulina ma rację- ten lek jest świetny na takie sprawy jak gorączka czy stan zapalny. Powinieneś go wziąć. Jednak, jeśli mimo wzięcia leków taki stan się utrzymuje, to musisz zgłosić się do lekarza.

Autor:WRONA
21.2.2011, 13:53
Bardzo często gorączka jest reakcją obronną organizmu na infekcję, więc jeśli nie jest ona zbyt wysoka i nie utrzymuje sie ona przez dłuższy czas to nie trzeba się nia za bardzo przejmować- wystarczy wziąć środki przeciwgorączkowe. Bóle głowy mogą być natomiast wynikiem stresu związanego z chorobą. Jeśli chcesz, to możesz się skonsultować z lekarzem,może on wyjaśni przyczynę Twoich dolegliwości. Pozdrawiam WRONA

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

dermatolog_ciekawostki

Ciekawostki

Łuszczyca

Łuszczyca jest jedną z najczęściej występujących wśród populacji chorób skóry. Może dawać nawroty przez całe życie, a jej leczenie jest dosyć trudne.

Czy wiesz, że...

Choroby paznokci mogą być wrodzone, co oznacza, że już od dziecka nam towarzyszą a są spowodowane pewnymi nieprawidłowościami budowy anatomicznej.

Polecamy

Łojotokowe zapalenie skóry
Łojotokowe zapalenie skóry oznacza jej stan zapalny, który powoduje, że łuszcząca się skóra jest tłusta, a zapalenie pojawia się w takich miejscach, jak głowa lub wnętrze ucha

Archiwum

Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwbólowe substancji o nazwie metamizol w kolkach jest od dawna znane i wykorzystywane w praktyce klinicznej. Przez dziesięciolecia zespoły pogotowia ratunkowego stosowały metamizol w bólach, towarzyszących kamicy moczowodów lub dróg żółciowych. Substancję metamizol sodowy zawiera w dawce 500 mg np. lek o nazwie Pyralgina.