| Tytuł: | Jakie leki na różę? |
| Autor: | Luiza 17.2.2011, 09:56 |
| Witam! Niedawno zdiagnozowano u mnie różę. Lekarz przepisał mi odpowiednie maści i preparaty, które mają mi pomóc. Jednak mimo przyjmowania tych środków przez cały czas mam stan podgorączkowy lub gorączkę i boli mnie głowa. Czy ktoś może coś polecić na te bóle i gorączkę? Przez to nie mogę nic zrobić i chodzę jak otępiała. | |
| Autor: | Marek 17.2.2011, 15:15 |
| Wypróbuj najzwyklejsze środki przeciwbólowe. Powinny Ci pomóc. | |
| Autor: | Bianka 18.2.2011, 09:15 |
| Jeśli masz takie bóle, to powinnaś zgłosić to lekarzowi prowadzącemu. Lekarz musi znać Twój stan zdrowia i wiedzieć o takich rzeczach ciągłe bóle głowy lub gorączka. | |
| Autor: | Paulina z Kujaw 18.2.2011, 13:50 |
| W przypadku róży warto zażywać pyralginę. Nie tylko nie będzie cię nic bolało, ale jednocześnie zejdzie Ci gorączka i nie dojdzie do stanów zapalnych, co jest niezwykle ważne w przypadku chorób skóry. | |
| Autor: | Albert 21.2.2011, 08:18 |
| Paulina ma rację- ten lek jest świetny na takie sprawy jak gorączka czy stan zapalny. Powinieneś go wziąć. Jednak, jeśli mimo wzięcia leków taki stan się utrzymuje, to musisz zgłosić się do lekarza. | |
| Autor: | WRONA 21.2.2011, 13:53 |
| Bardzo często gorączka jest reakcją obronną organizmu na infekcję, więc jeśli nie jest ona zbyt wysoka i nie utrzymuje sie ona przez dłuższy czas to nie trzeba się nia za bardzo przejmować- wystarczy wziąć środki przeciwgorączkowe. Bóle głowy mogą być natomiast wynikiem stresu związanego z chorobą. Jeśli chcesz, to możesz się skonsultować z lekarzem,może on wyjaśni przyczynę Twoich dolegliwości. Pozdrawiam WRONA | |
Choroby paznokci mogą być wrodzone, co oznacza, że już od dziecka nam towarzyszą a są spowodowane pewnymi nieprawidłowościami budowy anatomicznej.
Łojotokowe zapalenie skóry
Łojotokowe zapalenie skóry oznacza jej stan zapalny, który powoduje, że łuszcząca się skóra jest tłusta, a zapalenie pojawia się w takich miejscach, jak głowa lub wnętrze ucha