Dermatolog

dermatolog_wiem_o_zdrowiu

Forum -> swędzące krosty na mogach i rękach -> rtfer

Tytuł:rtfer
Autor:mika
15.4.2010, 10:26
witam, podobnie jak wy wszyscy mam problem, jestem już po dwóch wizytach u dermatologa, lecz niestety nie ma poprawy, zobaczymy jak będzie po tych lekach które mam obecnie. mam to odkońca sierpnia, myslałam że pogryzły mnie komary, przez wzgledu na świąd,ale z czasem było tego więcej. na rękach i nogach i częściowo na plecach (w dolnej części) wychodzą mi swędzące czerwone plamki z taką krostką, plamy są różne większe, mniejsze, krostek w miejscu jest czasami jedna czasami więcej po jakimś czasie znikają, ale zostają mi po nich ślady; nogi jak nogi, ale moje ręce wyglądają okropnie (całe szczęście że jest zimno) dermatolog nie wie co mi tak do końca jest, najpierw przypisał mi maść robią ze sterydami oraz maść diprogenta , amertil x 1 dziennie i jeszcze jakieś jedne tabletki na L...zalecił mi także do mycia i balsam Emolium; w trakcie użytkowania było lepiej, ale jednak cay czas powstawały nowe (ale mniej) plamy; teraz przepisał mi dodatkowo maść witaminową do ciała oraz Telfast (w zamian za tamte); narazie brak efektu. prosze o jakąś pomoc bo jestem załamana dermatolog niestety nie wie co to zaznaczę tylko że mam suchą skórę
dermatolog_ciekawostki

Ciekawostki

Łuszczyca

Łuszczyca jest jedną z najczęściej występujących wśród populacji chorób skóry. Może dawać nawroty przez całe życie, a jej leczenie jest dosyć trudne.

Czy wiesz, że...

Choroby paznokci mogą być wrodzone, co oznacza, że już od dziecka nam towarzyszą a są spowodowane pewnymi nieprawidłowościami budowy anatomicznej.

Polecamy

Łojotokowe zapalenie skóry
Łojotokowe zapalenie skóry oznacza jej stan zapalny, który powoduje, że łuszcząca się skóra jest tłusta, a zapalenie pojawia się w takich miejscach, jak głowa lub wnętrze ucha

Archiwum

Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwbólowe substancji o nazwie metamizol w kolkach jest od dawna znane i wykorzystywane w praktyce klinicznej. Przez dziesięciolecia zespoły pogotowia ratunkowego stosowały metamizol w bólach, towarzyszących kamicy moczowodów lub dróg żółciowych. Substancję metamizol sodowy zawiera w dawce 500 mg np. lek o nazwie Pyralgina.